Mak Ayah, Jangan Biarkan Anak Berumur 2 Tahun Keatas Dengan Masalah Speech Delay. Padah Akibatnya!

Formula Berkesan Mengatasi Masalah Anak Lewat Bercakap Hanya Dengan Mengajak Anak Bermain Kata-kata…!

Penuh Dengan Aktiviti Rangsangan Yang Menyeronokkan.

Z

Anak Lebih Yakin Berkomunikasi

Z

Anak Konsisten Berkomunikasi

Z

Mak Ayah & Anak Seronok Bersama

Z

Anak Seronok Berkomunikasi Dengan Mak Ayah

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

Hi, Saya Aisyah Rozalli

Anak adalah penyeri kehidupan rumahtangga. Lahirnya kedunia menjadi pusat perhatian semua ahli keluarga. Terutamanya kedua ibubapanya.

Setiap perkembangan diperhatikan, dari mula membuka mata, merangkak, berjalan dan melompat-lompat sehinggalah perkataan pertama di sebut.

Namun, menjadi kebimbangan Mak Ayah apabila anak-anak lambat berkata-kata menjelang usia 2 tahun. Apatah lagi mendengar 3 patah ayat yang lengkap, tak banyak perkataan boleh disebut. Dengan kata lain, Speech Delay.

Hati pasti resah dan fikiran pasti kusut memikirkannya. 

 

Tambahan lagi bila ada suara-suara yang buat kita lagi tak yakin, “Alaaa budak-budak… biasalah tu lambat bercakap”, 
“Nanti masuk sekolah pandailah dia”, “Kau pernah berus lidah anak kau? Orang kata, tu boleh buat anak cepat cakap”.

Normal lah untuk ibu bapa berasa bimbang akan perkembangan mereka tu, tetapi apa yang kita buat untuk bantu anak ini?

Pun begitu, ada juga mak ayah yang buat tak endah dan dalam penafian anak tiada masalah. Sehinggakan mengatakan anak boleh bercakap, tapi malas nak cakap. Ya, ada ibubapa sebegitu!

Namun, adakalanya bukannya mak ayah tak ambil berat. Ada yang tak tahu apa nak buat untuk rangsang anak bercakap. Ada yang juga mak ayah menghadapi kekangan masa dan bajet untuk bawa anak terapi swasta yang kerap. Ada juga perkembangan anak lewat disebabkan oleh jarak temujanji terapi di klinik kerajaan terlalu jauh antara satu sesi. 

Kan lebih senang kalau ada rujukan mudah dan praktikal untuk buat aktiviti terapeutik dengan anak di rumah?

 

 

Bahaya sebenarnya jika perkembangan anak tak selari dengan perkembangan percakapannya. Jika tak diberikan perhatian sewajarnya, ia boleh buatkan:

s

Ketinggalan

Takut anak ketinggalan dalam perkembangan berbanding rakan

s

Lewat Perkembangan

Perkembangan anak jadi lebih lewat kerana tiada rangsangan yang mencukupi

s

Pendidikan Anak Terpinggir

Banyak kes anak speech delay kena reject dari sekolah. Takut anak tak diterima belajar bila tak bercakap lagi.

s

Salah Didik

Bila anak lewat bercakap, Parents akan gunakan cara yang salah untuk rangsang anak bercakap. Ada yang guna kekerasan dan kata-kata yang boleh mengganggu perkembangan mental.

s

Masa Terbuang Begitu Sahaja

Bila parents tiada rujukan, masa setiap hari yang sepatutnya digunakan untuk rangsang anak bercakap jadi terbuang. Maka, lagi lambat perkembangan anak.

s

Jarak Antara Sesi Terapi Membantutkan Perkembangan

Anak berkembang pantas. Setiap bulan akan ada perkembangan baru. Bergantung kepada terapi kerajaan yang jarak sangat jauh antara satu terapi, melambatkan lagi perkembangan anak.

Ada tak ciri-ciri diatas, anda sedang alami? Jika jawapan anda lebih banyak YA dari Tidak, maka anda perlu risau dan mula memikirkan masa depan anak anda. Jika anda tidak bertindak dari sekarang, anak anda berisiko menjejaskan perkembangan mereka bukan sahaja dari sudut fizikal tetapi juga mental apabila mereka dewasa kelak. Jangan Ambil Ringan Perkara ni!

Hiba Apabila Saya Terima Mesej Luahan Perasaan Sedih Dan Buntu Dari Ibubapa 

Ramai yang mengadu kepada saya masalah anak speech delay dan kebanyakkan mereka meluahkan kebuntuan. Ada juga meluahkan kepayahan dalam mendidik anak.

Anak yang speech delay sebenarnya boleh progress lagi pantas jika mak ayah dilengkapi dengan ilmu yang cukup dan betul tanpa perlu berbelanja ribuan ringgit untuk sesi terapi. Lebih-lebih lagi menunggu sesi terapi yang jauh jarak tempoh temujanji.

Sebenarnya rangsang anak bercakap di rumah ni mudah kalau mereka tahu strateginya. Namun, saya risau sebab kurangnya ilmu untuk rangsang perkembangan bercakap anak, perkembangan anak menjadi lewat dan terganggu.

Sedih apabila melihat anak-anak mengamuk dan tantrum kerana tiada cara untuk bercakap dan memberitahu perasaan mereka kepada mak ayah. Sebab itu penting untuk parents usaha rangsang perkembangan bercakap anak.

Sebagai seorang terapis, bila observe anak umur 6 tahun dibawa parents untuk belajar membaca, saya berasa sedih dan kecewa apabila anak tersebut belum bersedia pun untuk belajar membaca sebab masih ada speech delay yang ketara dan tidak mendapat rawatan yang sewajarnya.

Alangkah mudahnya bila mak ayah dilengkapi dengan ilmu yang betul, cukup dan lengkap tanpa perlu membuang masa menunggu tarikh sesi terapi yang lama…

MEMPERKENALKAN

Satu-satunya Buku Yang Dapat Membantu Speech Delay!

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

Ini adalah Buku Fizikal yang anda boleh pegang, baca dan bawa kemana-mana. Buku ini mengandungi tips dan strategi merangsang perkembangan bercakap anak dari sudut pandang dan pengalaman terapis kanak-kanak bertauliah.

Ia terdiri dari kaedah aplikasi tips dan strategi terapis yang mudah dijalankan oleh ibu ayah di rumah secara praktikal dan konsisten.

Anda akan dilengkapi dengan senarai milestone perkembangan kanak-kanak yang boleh dijadikan rujukan oleh mak ayah tentang persoalan “Adakah perkembangan bercakap anaknya seiring dengan perkembangan usianya atau tidak?”.

Dalam buku ini, ia juga menerangkan teori penting perkembangan bercakap dari sudut pandang occupational therapist dan speech therapist yang penting untuk difahami oleh mak ayah. Mak ayah akan tahu bagaimana merangsang perkembangan bercakap anak mereka dengan betul dan mempunyai “tracking” mudah untuk mak ayah kenal pasti berapa banyak perkataan dan perkembangan kosa kata anak mereka efektif.

Kandungan Buku Main & Cakap

Buku yang mengandungi lebih 90 muka surat ini mengetengahkan perkara penting yang perlu dikuasai oleh ibu ayah yang sedang melatih anak bercakap terutamanya anak yang speech delay.

Ia menyediakan milestone perkembangan sosial komunikasi lengkap sebagai rujukan ibu ayah bagi memastikan perkembangan bercakap anak mereka seiring dengan usia. Milestone bermula dari usia bayi hingga 6 tahun.

Buku ini juga menyediakan tips dan strategi untuk ibu ayah membantu perkembangan bercakap anak-anak di rumah yang disediakan oleh terapis kanak-kanak bertauliah. Isi Kandungannya:

 1. Seronoknya bila anak mula bercakap.
 2. Milestone perkembangan sosial & komunikasi : Semak perkembangan anak anda dari usia baru lahir – 5 tahun, dan ketahui bila perlu bawa anak berjumpa pakar.
 3. Kenapa anak saya lambat cakap
 4. Macam mana nak bagi anak bercakap semasa main? : Fahami bagaimana main boleh bantu rangsang anak bercakap.
 5. Main & sensori
 6. Pentingnya motor kasar & motor halus : Kedua-dua aktiviti motor kasar & motor halus sama penting untuk anak-anak kuasai.
 7. 7 tip efektif speech therapist
 8. 15 strategi efektif occupational therapist : Main untuk galak komunikasi
 9. Permainan macam mana nak main dengan anak?
 10. “Quality-15” merancang masa untuk main dengan anak secara berkualiti : Bagaimana menyusun strategi dan masa untuk rangsang anak bercakap di rumah?
 11. Bank perbuatan dan perkataan : Take note perkembangan bahasa anak di sini.

Dengan adanya buku Main & Cakap ini, anda boleh menyelesaikan banyak masalah-masalah yang sering membelenggu ibubapa yang mempunyai anak yang bermasalah speech delay. Anda dapat:

Z

Pantau Perkembangan Anak Bercakap

Ibu ayah boleh semak perkembangan bercakap anak seiring dengan usia perkembangan anak. Jadi, ibu ayah boleh tahu samada anak kelewatan dalam perkembangan bercakap atau tidak. Maka, bantuan dan rawatan segera lebih cepat diberikan kepada anak.
Z

Cara Terbaik Untuk Bercakap Dengan Anak

Ibu ayah boleh tahu apakah cara terbaik untuk bercakap dengan anak bagi membolehkan anak belajar bercakap dengan lebih efektif dan lebih cepat. Terutamanya untuk anak yang ada speech delay.

Z

Ketahui Aktiviti Sesuai

Ibu ayah boleh tahu aktiviti apa yang paling sesuai untuk anak-anak yang ada speech delay.

Z

Kepentingan Bermain Dan Bercakap Dengan Anak

Ibu ayah boleh ada kesedaran yang lebih tinggi kenapa penting untuk bermain dan bercakap dengan anak untuk merangsang perkembangan bercakap dengan anak.

Z

Menyusun Jadual Harian Yang Sesuai

Ibu ayah boleh menyusun jadual harian untuk merangka waktu yang paling sesuai untuk melakukan aktiviti rangsangan bercakap dengan anak di rumah.

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

Anda Bukan Sahaja Terima Satu, Tapi Dua BUKU. Senarai Semak & Aktiviti Pengukuhan Pengurusan Diri

Ini adalah sebuah buku setebal 88 muka surat yang berbentuk senarai semak interaktif yang akan membantu ibu ayah kenal pasti apakah aktiviti pengurusan diri yang telah dikuasai oleh anak-anak. Terdapat juga senarai bank perkataan / kosa kata yang boleh dipelajari oleh anak-anak semasa mereka melakukan aktiviti pengurusan diri di rumah. 

Buku ini merupakan senarai semak yang boleh diwarnakan oleh anak-anak dan mempunyai ruang untuk ibu ayah tandakan progress penguasaan kemahiran pengurusan diri anak, serta bank perkataan anak. Ia mengandungi:

Z

Senarai 400 Perkataan Harian

Ibu ayah yang nak rangsang anak bercakap, tapi tak tahu nak kenalkan anak dengan perkataan apa. Buku ini akan senaraikan hampir 400 perkataan harian untuk ibu ayah bantu anak kuasai.

Z

Senarai Kosa Kata

Ibu ayah akan didedahkan dengan kepelbagaian jenis kosa kata yang penting untuk membantu anak-anak bercakap : kata nama, kata perbuatan dan kata sifat.

Z

Aktiviti Menguasai Kemahiran Asas Komunikasi

Ibu ayah akan tahu setiap langkah kecil dalam aktiviti pengurusan diri yang boleh membantu anak untuk menguasai kemahiran asas komunikasi dan seterusnya memperbanyakkan kosa kata mereka.

Z

Senarai Progress Perkembangan

Ibu ayah akan tahu bagaimana untuk melihat progress perkembangan anak berdasarkan senarai yang disediakan oleh terapis.
Z

Tips Dan Strategi Menambah Bilangan Perkataan

Ibu ayah akan menambah bilangan perkataan yang dikuasai oleh anak-anak. Nota: anak perlukan sekurang-kurangnya 200 perkataan untuk bercakap 1 ayat yang ada 2 patah perkataan di dalamnya.

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

Siapa Saya Untuk Berkongsi Ilmu Parenting Dengan Anda?

Saya merupakan seorang occupational therapist bertauliah yang mendapat Bachelor in Occupational Therapy dari Universiti Teknologi MARA. 

Berpengalaman lebih dari 11 tahun memberikan rawatan, latihan dan konsultansi kepada anak-anak dan ibu ayah yang punya anak-anak dengan pelbagai kelewatan perkembangan.

Saya juga sering dijemput sebagai jurulatih untuk guru-guru taska, tadika dan penyelidik universiti untuk memberikan latihan berkenaan perkembangan kanak-kanak. 

Artikel tulisan saya sering dipetik oleh media elektronik seperti website Pa&Ma, Siakap Keli, Metro dan banyak lain. Pernah dikeluarkan oleh akhbar Metro dan Sinar Harian.

Saya juga pernah dijemput untuk berkongsi kepakaran di rancangan Assalamualaikum TV Al-Hijrah, rancangan Pa&Ma dan Astro Awani.

Ini Perubahan Yang Bakal Anda Lihat Setelah Mengaplikasikan Kandungan Dalam Panduan Ini!

Z

Kuasai Cara Merangsang Anak Bercakap

Mengamalkan tips dan strategi yang dikongsikan secara konsisten dan betul akan membantu ibu ayah untuk menguasai cara yang betul untuk merangsang anak bercakap.
Z

Anak Konsisten Berkomunikasi

Tahu cara yang betul untuk buat anak lebih konsisten mahu berkomunikasi.
Z

Anak Berminat Berkomunikasi Dengan Ibu Ayah

Tahu cara yang betul untuk bercakap dengan anak sehingga anak berminat untuk lebih berkomunikasi dengan ibu ayah

Z

Lebih Yakin Berkomunikasi

Lebih yakin menggunakan cara yang betul untuk bercakap dengan anak seperti yang biasa dilakukan oleh terapis kanak-kanak semasa sesi terapi.
Z

Anak Akan Seronok Bersama

Tahu susun masa dan target untuk lakukan aktiviti rangsangan untuk anak agar anak belajar bercakap di rumah dengan lebih efektif.

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

Jika Anda Bertindak Sekarang, Anda Akan Dapat 3 Bonus Extra Ekslusif 

Special Offer Bonus #1
Ebook Koleksi 20 Aktiviti Eye Contact dan Fokus Anak

Bernilai RM50

Eye contact & fokus anak pada kita adalah 2 perkara yang sangat penting untuk buat anak bercakap. Terdapat 20 aktiviti mudah yang ibu ayah boleh lakukan bersama anak dalam ebook ini. Buat 1 hari 1 aktiviti pun, dah boleh tingkatkan lagi eye contact dan fokus anak. Yang penting, konsisten.

Special Offer Bonus #2
Video 3 Langkah Efektif Ajar Anak Bercakap

Bernilai RM60

Ramai parents habiskan tenaga dan masa ajar anak bercakap dengan cara yang salah. Sudahnya, ibu ayah stress, anak tak improve.
Dalam video ni, diterangkan 3 langkah mudah yang anda boleh amalkan untuk bantu improve anak bercakap.

Special Offer Bonus #3
Video Strategi PAUSE Tarik Perhatian Anak Belajar Berkomunikasi

Bernilai RM60

PAUSE adalah strategi yang sangat penting dan mudah dilakukan. Tapi, ramai ibu ayah tak buat. Dalam video ni, terapis terangkan tentang cara termudah beserta contoh bagaimana untuk gunakan strategi PAUSE ini untuk bantu tingkatkan engagement anak, dan mudahkan anak belajar bercakap.

Special Offer Bonus #4
Video 5 Demo Aktiviti Dari Speech Therapist

Bernilai RM60

Dah baca buku, tak sure macam mana nak aplikasikan? Ha… Dalam video ni, ada demo aktiviti rangsangan dari Speech Therapist. Simple je. Usaha ikut cara yang diajar dalam video ni, konsisten, dan anda akan nampak improvement pada anak, InshaaAllah

Special Offer Bonus #5
Printable Cheat Sheet 200++ Bank Perkataan Harian Anak

Bernilai RM20

Kalau anak umur 2 tahun ke atas nak buat gabung perkataan buat ayat, mereka perlukan sekurang-kurangnya 150-200 patah perkataan yang difahami dan boleh didengar secara harian. Bukan perkataan macam “harimau”, “gajah”, “zirafah” tu tau. Tu tak guna hari-hari. Ibu ayah boleh gunakan cheat sheet ni, print dan tandakan anak dah kuasai dan faham berapa banyak perkataan harian.

Special Offer Bonus #6
Kad Tulis-Padam Latihan Ke Tandas

Bernilai RM15

Latihan ke tandas adalah salah satu rutin penting yang anak-anak sedang belajar bercakap perlu kuasai. Kad ini adalah kad fizikal, yang anda boleh tulis-padam dengan whiteboard marker. Cara penggunaan kad ini amat mudah. Disertakan QR Code dalam buku Senarai Semak Pengurusan Diri. 

Special Offer Bonus #7
Penanda Buku Main & Cakap

Bernilai RM5

Penanda buku ni khas untuk anda yang dapatkan kombo ni. Ada QR Code untuk anda scan dan dapatkan bonus-bonus yang kami berikan ini. Senang nak rujuk

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

BUKU MAIN & CAKAP BUKAN UNTUK ANDA JIKA :

 

Ada 3 Jenis Golongan Yang Saya Telah Kenalpasti Tidak Akan Berkesan Jika Tidak Mengaplikasikan Ilmu dalam buku ini.

Q

Tidak Bertindak

Anda hanya membuang masa memikirkan apa kaedah terbaik untuk mengajar anak-anak.

Q

Tidak Mengaplikasikan Panduan

Anda rasa anda lebih tahu dan kenal anak-anak berbanding orang luar. Ye lah, anak sendiri kan. Lambat sikit tu biasalah. Masuk tadika nanti pandailah dia bercakap dengan kawan-kawan baru. Jadi tak perlu baca dan mengaplikasikan apa yang dikongsikan kerana tidak yakin dengan kaedah yang ditulis.

Q

Tidak Berminat

Anda langsung tidak peduli dan tidak mengambil berat dengan tumbesaran dan perkembangan anak. Biarkan dia sendiri belajar. Orang tua-tua dulu-dulu besarkan anak, ok je. Mana ada pergi sesi terapi apa semua tu. Pandai-pandailah dia nanti. 

FAST ACTION BONUS

 

Akses Classroom Basic Speech Delay Selama 3 Bulan Di Platform Eksklusif Gymcademy.com

Bernilai RM150

 

Kami berikan anda akses khas selama 3 bulan ke Classroom Basic Speech Delay di platform eksklusif gymcademy.com.

Semua 3 video khas tentang speech delay, ebook serta bahan printables anda kami susun kemas dalam platform ini.
Ada video tambahan istimewa berkaitan speech delay dalam classroom ini juga.

Anda boleh tonton di komputer, di telefon pintar dan tablet samada di rumah, di pejabat mahupun di dalam kereta.

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

Dari Apa Saya Lihat, Anda Sekarang Mempunyai 3 Pilihan.

PILIHAN #1

Abaikan apa yang anda telah baca dan tak buat apa-apa. Jika anda memilih laluan ini, kata orang, “Anda buat, anda dapat, Tak buat, tak ada apa-apa akan berlaku…”

PILIHAN #2

Cuba untuk berkomunikasi dan merangsang anak melalui “trial dan error.” Cuba buat sorang-sorang. Anda mungkin akan capai matlamat, tetapi anda juga akan berdepan dengan cabaran dan dugaan dan memperjudikan masa depan anak.

PILIHAN #3

Langkau semua kekecewaan dan putus asa dan membuat pelaburan dalam panduan yang dapat membantu dan memimpin anda merangsang perkembangan skil komunikasi. Disamping memastikan anak tidak speech delay yang boleh mengganggu perkembangan komunikasi sosial dikalangan kawan-kawan dan juga masa masyarakat sekeliling.

Saya telah sediakan 1 Buku Main Dan Cakap untuk membantu perjalanan anda. 

Ini satu-satunya manual khas yang akan bantu anda dan menjadi garis panduan mendidik dan membesarkan anak bermasalah Speech Delay yang anda sayangi!

Buku ini membantu anda menguasai teknik dan strategi penting melatih anak bercakap atau yang speech delay. Ia menyediakan milestone untuk memastikan perkembangan anak seiring dengan usia, bermula dari bayi sehingga 6 tahun.

Buku ini juga mengandungi tips dan Strategi yang disediakan oleh terapis bertauliah untuk membantu perkembangan anak anda di rumah. Buku ini sahaja bernilai RM67.

Bukan itu sahaja. Anda juga akan dapat 1 Buku Senarai Semak & Aktiviti Pengurusan Diri.

Anda tidak dibiarkan terkapai-kapai mencari senarai perkataan untuk diajar. Buku ini adalah buku senarai semak interaktif yang membantu anda mengenalpasti aktiviti pengurusan diri yang dikuasai anak.

Lebih-lebih lagi ia menyediakan senarai 400 perkataan harian dan Senarai kosa kata merangkumi kata nama, kata perbuatan dan kata sifat yang bakal dikuasai anak kelak. Setiap aktiviti yang dilakukan boleh dinilai progress perkembangan supaya anda berada di landasan yang betul. Buku ini sahaja bernilai RM60.

Jika itu tidak mencukupi, saya telah sediakan 7 bonus tambahan untuk bantu Anda “kickstart” aktiviti rangsangan di rumah bersama anak bernilai RM270 

Saya tak memberi apa-apa jaminan yang anak anda akan petah berkata-kata dan bercakap-cakap tanpa henti. Tapi saya memberi jaminan jika anda aplikasikan apa yang bakal saya kongsikan dengan penuh fokus dan disiplin mengikut method yang saya berikan nanti, Anda boleh lihat hasilnya dalam masa yang singkat.

Jangan jadikan kenyataan ini

“Kita sebagai ibubapa hanya mampu berdoa dan berserah”

Sebagai alasan tanpa usaha mengubah.

Berapa Harga Combo Kedua-dua Buku Ini Dan Kesemua 8 Bonus Ditawarkan?

Sabar dulu. Sabar… Saya tahu anda dah tak sabar sangat dah Nak Dapatkan Buku Main Dan Cakap, Senarai Semak Aktiviti Pengurusan Diri Dan Kesemua 8 Bonus Yang Ditawarkan. Cuma saya nak beritahu nilai keseluruhan.

“Kalau Ikutkan Pecahan Diatas, Jumlah Nilai Keseluruhan Adalah:
RM487.00
Walaubagaimanapun, anda tak perlu bayar sebanyak itu jika anda dapatkannya sekarang. Anda boleh dapatkan Kesemuanya dengan pelaburan sekali seumur hidup dengan harga 50% dari nilai Asal! iaitu, RM243.50. 

TAPI TUNGGU!

Anda tak perlu bayar sebanyak tu. Malah, saya turunkan harga lagi supaya ia menjadi satu pelaburan yang berbaloi untuk masa depan anak anda. Sempena Sensory & Speech Delay Week, bermula 19 September hingga 17 Oktober 2023, anda boleh dapatkan kesemuanya dengan harga hanya:

RM79 Sahaja.

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

DAPATKAN SEKARANG

Tekan butang “SAYA NAK ORDER” untuk tempah segera!

Nilai Keseluruhan, RM487. Harga Sekarang Hanya RM79. (JIMAT Lebih 83%)

Hak Cipta Terpelihara 2022. Gym Academy Child Development Center. MA0235441-X